A verseny főszervezője:
Versenyszabályzat

A Luca Pacioli Számviteltudományi és Adózási Társaság a Budapesti Corvinus Egyetem Pénzügyi, Számviteli és Gazdasági Jogi Intézetével és a PwC Magyarországgal közösen meghirdeti a Bosnyák János Nemzeti Emlékversenyt.

A versenyről röviden

A Bosnyák János Nemzeti Emlékverseny a Kárpát-medence felsőoktatási képzésben részt vevő ifjúsága számára megszervezett számviteli-adózási esettanulmányi vetélkedő. A verseny két fordulóból áll: az első forduló a Budapesti Corvinus Egyetem Pénzügyi, Számviteli és Gazdasági Jogi Intézete és a PwC Magyarország által közösen összeállított számviteli-adózási esettanulmány csapatban történő megoldásáról szól, a második fordulóban pedig az esettanulmány megoldásának szakmai zsűri előtt történő prezentálását várjuk a versenyzőktől.

Kik jelentkezhetnek?

A versenyre olyan 3 vagy 4 fős csapatban lehet jelentkezni, amelynek minden tagja az alább felsorolt felsőoktatási intézmények, illetve szakok valamelyikének aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, alapszakos, nappali tagozatos hallgatója. Egy adott csapatban több különböző intézmény hallgatója is részt vehet, ugyanakkor minden résztvevő kizárólag egyetlen csapat tagja lehet. A Luca Pacioli Társaság tagjai nem nevezhetnek a versenyre.

A külhoni, magyar oktatási nyelvű képzést folytató intézmények közül az alábbi intézmények és szakok hallgatóinak jelentkezését várjuk.

Az anyaország területén működő felsőoktatási intézmények közül az alábbiak „pénzügy és számvitel” szakos hallgatói jelentkezhetnek.

Hogyan lehet jelentkezni?

A versenyen csak előzetes regisztrációt követően megengedett a részvétel. A regisztráció a pacioli.hu/verseny/regisztracio oldalon, illetve a jelen oldal alján található gombra kattintva érhető el. Minden mező valóságnak megfelelő kitöltése kötelező az érvényes regisztrációhoz.

Nevezési díj nincs.

A regisztráció határideje: 2018. február 17. 23:59

Első forduló: az esettanulmány megoldása

Az első fordulóban a csapatoknak egy esettanulmányt kell megoldaniuk, amelyet a verseny társszervezői, a Budapesti Corvinus Egyetem Pénzügyi Számviteli és Gazdasági Jogi Intézete és a PwC Magyarország biztosítanak. Az esettanulmány február 18. 8:00 és 10:00 között kerül kiosztásra.

Az esettanulmány javarészt nemzetközi számviteli és nemzetközi adózási ismereteket követelhet a versenyzőktől, ám előfordulhatnak a magyar jogszabályi környezet ismeretét igénylő feladatrészek is. A kiosztásra kerülő esettanulmány a megoldással összefüggésben különféle instrukciókat, segítséget tartalmazhat, amelyet a versenyzők szabadon alkalmazhatnak a megfejtéshez.

A megadott esetet egy esszé megírásával kell feldolgozni, amely esszében a versenyzőknek ki kell fejteniük gondolatmenetüket, meg kell magyarázniuk és érvekkel kell alátámasztaniuk következtetéseiket. Az esszé mellett egy prezentációs diasort is el kell készítenie minden csapatnak, amelyet döntőbe jutás esetén használhatnak fel előadásuk során.

Az esszét illetően az alábbi követelményeket kötelező betartani.

Az esszé terjedelmére vonatkozóan nincs megkötés.

A prezentációra minden csapatnak legfeljebb 15 perce lesz, felépítését ennek megfelelően javasoljuk kialakítani. Egyéb kritérium a prezentációra nevesítetten nem vonatkozik.

Az elkészített esszéket és prezentációs diasorokat március 1. 23:59-ig kell elküldenie a csapatoknak az info@pacioli.hu e-mail címre a Luca Pacioli Társaság számára a regisztrációkor megadott kapcsolattartói e-mail címről. A később elküldött megoldásokat nem tudjuk elfogadni. Az e-mail tárgyának formátuma: Bosnyák János Nemzeti Emlékverseny – Csapat neve – Megoldás.

A Luca Pacioli Társaság március 2. és március 7. között kiértékeli az elküldött megoldásokat, s az ily módon felállított rangsor alapján a 7 legjobban teljesítő csapat bejut a verseny döntőjébe.

A döntős csapatokat legkésőbb március 8. 14:00 óráig értesítjük e-mailben sikeres szereplésükről.

Második forduló (döntő)

A döntő ideje: március 13-14.

A döntő helyszíne: Budapest

A verseny döntője március 13-án este ünnepélyes díszvacsorával veszi kezdetét. A megoldások szakmai zsűri előtt történő prezentációjára március 14. 10:00 és 15:00 között kerül sor, amelyet a verseny eredményhirdetése követ majd. A prezentációra és a szakmai zsűri kérdéseire csapatonként összesen 22 perc áll rendelkezésre, amelyből az adott csapat a saját előadására legfeljebb 15 percet használhat fel. A csapat által a 15 percből fel nem használt időkeret hozzáadódik a zsűri kérdéseire felhasználható 7 perces időkerethez.

A verseny szervezői minden csapat és legfeljebb 1 fő kísérőjük számára két éjszakára szállást és ellátást biztosítanak március 13. estétől egészen március 15. délelőttig: március 13-án este vacsora (díszvacsora), március 14-én reggeli, a döntő során ebéd, március 14-én este vacsora, március 15-én reggeli biztosított minden résztvevő számára.

A döntő további részleteiről a döntőbe jutó csapatokat e-mailben értesítjük a döntőbe jutásuk hírével egyidejűleg.

A legfontosabb határidők összefoglalva