A verseny főszervezője:
Versenyszabályzat

A Luca Pacioli Egyesület az Ernst & Young Magyarországgal közösen meghirdeti a Bosnyák János Nemzeti Emlékversenyt, amely immáron második alkalommal kerül megrendezésre.

A versenyről röviden

A Bosnyák János Nemzeti Emlékverseny a Kárpát-medence felsőoktatási képzésben részt vevő ifjúsága számára megszervezett számviteli-adózási esettanulmányi vetélkedő. A verseny két fordulóból áll: az első forduló az Ernst & Young Magyarország által összeállított számviteli-adózási esettanulmány csapatban történő megoldásáról szól, a második fordulóban pedig az esettanulmány megoldásának szakmai zsűri előtt történő prezentálását várjuk a versenyzőktől.

Kik jelentkezhetnek?

A versenyre olyan 3 fős csapatban lehet jelentkezni, amelynek minden tagja az alább felsorolt felsőoktatási intézmények valamelyikének üzleti, gazdálkodástudományi vagy közgazdaságtudományi képzésén részt vevő, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, alapszakos, nappali tagozatos hallgatója.

A külhoni, magyar oktatási nyelvű képzést folytató intézmények közül az alábbi intézmények, karok hallgatóinak jelentkezését várjuk.

Az anyaország területén működő felsőoktatási intézmények közül az alábbiakról várjuk a hallgatókat.

Hogyan lehet jelentkezni?

A versenyen csak előzetes regisztrációt követően megengedett a részvétel. A regisztráció a bosnyak.pacioli.hu/regisztracio oldalon, illetve a jelen oldal alján található gombra kattintva érhető el. Minden mező valóságnak megfelelő kitöltése kötelező az érvényes regisztrációhoz.

Nevezési díj nincs.

A regisztráció határideje: 2020. február 16. 23:59

Első forduló: az esettanulmány megoldása

Az első fordulóban a csapatoknak egy esettanulmányt kell megoldaniuk, amelyet a verseny társszervezője, az Ernst & Young Magyarország biztosít. Az esettanulmány február 17. 12:00-ig kerül kiosztásra.

A megadott esetet egy esszé megírásával kell feldolgozni, amely esszében a versenyzőknek ki kell fejteniük gondolatmenetüket, meg kell magyarázniuk és érvekkel kell alátámasztaniuk következtetéseiket. Az esszé mellett egy prezentációs diasort is el kell készítenie minden csapatnak, amelyet döntőbe jutás esetén használhatnak fel előadásuk során.

Az esszét illetően az alábbi követelményeket kötelező betartani.

Az esszé terjedelmére vonatkozóan nincs megkötés.

A prezentációra minden csapatnak legfeljebb 15 perce lesz, felépítését ennek megfelelően javasoljuk kialakítani. Egyéb kritérium a prezentációra nevesítetten nem vonatkozik.

Az elkészített esszéket és prezentációs diasorokat március 1. 12:00-ig kell elküldenie a csapatoknak az bosnyak@pacioli.hu e-mail címre a Luca Pacioli Egyesület számára a regisztrációkor megadott kapcsolattartói e-mail címről. A később vagy más címről elküldött megoldásokat nem tudjuk elfogadni. Az e-mail tárgyának formátuma: Bosnyák János Nemzeti Emlékverseny – Csapat neve – Megoldás.

A Luca Pacioli Egyesület március 2. és március 8. között kiértékeli az elküldött megoldásokat, s az ily módon felállított rangsor alapján a 7 legjobban teljesítő csapat bejut a verseny döntőjébe.

A döntős csapatokat legkésőbb március 8. 14:00 óráig értesítjük e-mailben sikeres szereplésükről.

Második forduló: döntő

A döntő ideje: március 12-13.

A döntő helyszíne: Budapest

A verseny döntője március 12-én este ünnepélyes díszvacsorával veszi kezdetét. A megoldások szakmai zsűri előtt történő prezentációjára március 13. 10:00 és 15:00 között kerül sor, amelyet a verseny eredményhirdetése követ majd. A prezentációra és a szakmai zsűri kérdéseire csapatonként összesen 22 perc áll rendelkezésre, amelyből az adott csapat a saját előadására legfeljebb 15 percet használhat fel. A csapat által a 15 percből fel nem használt időkeret hozzáadódik a zsűri kérdéseire felhasználható 7 perces időkerethez.

A verseny szervezői minden csapat számára egy éjszakára szállást és ellátást biztosítanak március 12. estétől egészen március 13. délutánig: március 12-én este vacsora (díszvacsora), március 13-án reggeli, a döntő során ebéd biztosított minden résztvevő számára.

A döntő további részleteiről a döntőbe jutó csapatokat e-mailben értesítjük a döntőbe jutásuk hírével egyidejűleg.

A legfontosabb határidők összefoglalva